dimarts, 21 de gener del 2014

ARA EM CUIDARÉ!

Per fi ens comencem a ressituar de l’allau de dies festius i tornem a submergir-nos en el riu de les bones costums; només així arribarem a aconseguir el nostre objectiu, les accions a mitges tintes no reporten cap èxit!

Aquests dies, a part d’anar de rebaixes, ens posem les mans al cap quan veiem què hem fet els dies de Nadal, Sant Esteve,... Tot i que això no hauria de succeir, sembla mentida com es perd el sentit comú amb la bogeria dels tiberis! En uns pocs dies d’ingesta excessiva, on es consumeixen més calories de les que es cremen, es produeixen conseqüències perjudicials per a la salut; només en uns dies incrementant la ingesta es pot experimentar un control del sucre en sang gens adequat i un equilibri nutricional alterat, a més a més de la sobtada pujada de pes.  En aquest cas, per evitar l’impacte “dramàtic” en la nostra salut metabòlica, no existeix millor medicina que l’exercici físic per tornar-nos a recuperar.

I començar amb una dieta depurativa!

Aquesta dieta és indicada per definir, és a dir, per eliminar greix del cos perquè es defineixi el múscul i perdre pes. És de “xoque”, perquè el cos s’activi i comenci a cremar, és restrictiva, només l’aconsellaria fer-la un mes o dos com a molt. Posteriorment introduir-hi els hidrats de carboni i llegums.

ESMORZAR
- Got de llet/cafè/cafè amb llet (es pot edulcorar amb sucre de         canya integral, poqueta. La llet millor si no és de vaca,                 recomanable begudes vegetals: arròs, civada o ametlles)
- Truita de 3-4 clares d’ou amb algun biscote integral
- 1 fruita : poma, pera, mandarina, kiwi (plàtan si es va a fer esport si)
- 2 biscotes integral amb pavo o pernil salat/melmelada sense sucre
- Muesli: flocs de civada o cereals integrals
- Tè verd
L’esmorzar es pot anar combinant, i més o menys adaptant a la gana que tingui cadascú. Per exemple, el dia que es mengi la truita no menjar els biscotes amb pavo també.
Anar alternant: dilluns truita i muesli, dimarts biscotes amb pavo i fruita, dimecres muesli i biscotes amb melmelada, dijous truita i fruita,…
A MIG MATÍ
-     Iogurt i 2 galetes integrals (no cal que el iogurt sigui desnatat, però si recomanable vegetal, de soja, per exemple)
-      Fruita i 2 galetes integrals
  DINAR
-     1r: Gran amanida de canonges, rúcula, espinac fresc, bleda,… amb tomàquet, pastanaga, palet de cranc i alguna pansa. També se li pot posar sèsam i salsa de soja. L’amanida és de brots tendres perquè són més diürètics i depuratius.

-  2n: Carn a la planxa; pavo, pollastre o conill. També alternatives vegetarianes com el seitàn o hamburgueses i salsitxes de tofu.
-     Postres: Tè verd


Exemple d'un suculent dinar, amanida completa de canonges, tomàquet, palet de cranc i sèsam. De 2n plat seitàn a la planxa

BERENAR
Igual que a mig matí, es poden trobar alternatives a les galetes per anar variant. Per exemple, tortitas d’arròs amb paté vegetal i fruita, iogurt amb muesli, fruita i tortitas de blat de moro amb xocolata negre,…
SOPAR
-     1r: Verdura bullida o puré de verdures; mongeta verda,        espinacs, bledes, bròquil,espàrrecs verds a la planxa,…

-     2n: Peix a la planxa; panga, lluç, bacallà, llenguado, salmó,  sípia, calamars,tonyina,…

La primera setmana el cos s’ha d’adaptar a la nova dieta, segurament tindrem una lleugera sensació de gana. El que hem de fer és incrementar la ingesta de fruita i també algun fruit sec, que ens aportarà un extra d’energia natural, ja que si mantenim una bona rutina d’esport setmanal és altament necessari; sobretot no saltar-se cap àpat, fer els 5 si o si.

Posteriorment, a l’introduir la pasta i l’arròs, evidentment ha de ser integral. A més, es poden incloure altres cereals com la quinoa (pseudocereal), el mill i el fajol; aliments amb un gran potencial energètic, poc calòrics i saludables, amb multituds de receptes boníssimes. En algun altre post, ja presentaré alguna recepta referida a aquest tema.

Puc parlar des de la meva experiència que aquest aprenentatge alimentari comporta uns beneficis increïbles. Em sento més activa i lleugera, he aconseguit bones digestions i un benestar excel·lent. He de remarcar que vaig començar a prescindir dels làctics i resulta que eren els causants d’inflors, pesadesa,... No a tothom els aliments li actuen igual en l’organisme, cadascú ha d’anar provant i investigant allò que li fa mal, a vegades es pot convertir fins i tot en un joc, i pot ser divertit! Hehehe!

Voldria fer un breu incís important, s’ha de tenir clar el que es comença a fer, molta força de voluntat, esforç i constància; si es pensa que és una obligació i un martiri, deixar-ho estar, però ep! No es lamenti!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada