divendres, 16 de maig del 2014

Batut "PLATAROCOC"

ENERGIA PER A ESPORTISTES!

Com poder resistir-se a un batut tan impressionantment bo i remineralitzant amb aquesta caloreta!

Aquí us presento el “PLATAROCOC”, entendreu el perquè del nom observant els ingredients:

-         8 plàtans

-         3 gots de beguda d’arròs

-         Canyella en pols (al gust)

-         Gingebre en pols (al gust)

-         2 cullerades soperes de fibra de coco

El procediment és ben senzill, pelar els plàtans i tallar-los a petites rodanxes, afegir-hi els 3 gots de llet d’arròs, la canyella i el gingebre al gust i, finalment, les 2 cullerades soperes de fibra de coco i a liquar-ho!

A continuació, un breu resum de les propietats d’alguns dels aliments presents a la recepta, explicant el motiu pel qual el recomanaria per gent esportista.

El plàtan: És una excel·lent font d’hidrats de carboni que el cos assimila ràpidament per fer front a l’entrenament diari i el gran aliat en les rampes post-esport, gràcies a l’alt contingut en potassi.

Beguda d’arròs: Altament digestiva, conté un baix nivell de greixos i alta concentració de nutrients. Alt valor energètic, que aporta a través del seu ric contingut en carbohidrats

Canyella: Redueix els nivells de sucre en sang, antioxidant, afavoreix una digestió correcta i activa el metabolisme.

Gingebre : La propietat d’aquesta arrel està explicada en el post anterior. També ajuda a activar el metabolisme.

En referència a la fibra de coco, m’esplaiaré un xic, ja que sóc una gran defensora del coco, m’agrada massa...tots tenim la nostra debilitat! Aquest conté una gran quantitat de minerals, oligoelements i poder antioxidant. Les grans propietats bàsiques que aporten al rendiment esportiu són:

-         Aportació de minerals per refer les pèrdues d’electrolits a causa de la sudoració

-         Alt contingut en proteïna vegetal

Pel que fa a la introducció de la fibra de coco en la nostra dieta, si l’objectiu és la pèrdua de pes, pot resultar beneficiosa si es duu a terme una vida activa i saludable on la base d’aquesta estigui composada principalment per verdures, fruita, ous, llegums, peix i fruits secs. Com a propietats a destacar són:

-         Alt contingut en fibra, ajudant-nos a tenir sensació de sacietat

-         Pocs hidrats de carboni

-         Afavoreix un metabolisme lipídic; ajudant a reduir el percentatge de greix visceral i subcutani (els temuts “michelines” i altres greixos indesitjables), utilitzant les reserves de greix com a font d’energia.

Aquí teniu un bon esmorzar per a esportistes i col·legues runners! Un got de “PLATAROCOC”, acompanyat de dues torradetes integrals amb crema de sèsam (tahin).

Que vagi de gust!

 

1 comentari:

  1. Ei!!! Feia molt que no entrava al bloc!!! Ostres! Està ple de continguts més que interessants!!! Hi volem més actualitzacions!!! :)

    ResponElimina